SK | EN
 

 

Archív Blogy

Objavte MoCap

Každý fyzický objekt z 3D tlačiarne má svoj virtuálny základ a musel byť najprv vytvorený ako digitálny 3D model. Tieto naše bohaté skúsenosti s tvrobou digitálnych modelov sme preniesli aj do našej novej služby, ktorá je zameraná na čisto virtuálny a digitálny svet – MoCap.

Čítať ďalej
3D tlač a pokovovanie plastov

Pokovovanie plastov je veľmi populárny proces zušľachťovania hlavne pri vstrekovaných plastových dieloch. V súčasnosti je možné využiť jeho výhody aj pri 3D tlačených dieloch. Proces vákuového pokovovania má nie len estetický efekt, ale zvyšuje aj povrchovú odolnosť výtlačkov.

Čítať ďalej
Velkoformatova 3d Tlac Model Pluc
Veľkoformátová 3D tlač (veľkoobjemová)

Nie je žiadnym prekvapením, že 3D tlač sa využíva na výrobu čoraz rozmernejších objektov. Osvedčila sa pri malých a stredných veľkostiach, preto vidíme stúpajúci trend, nie len vo vyrobenom množstve (sériová výroba) ale aj veľkosti (veľkoformátová).

Čítať ďalej
Filament cutter

Vo firme Fillamentum veľmi dobre vedia, že ak ich materiál vyskúšate raz, nebudete chcieť už žiaden iný. Ich tlačové struny sú jednoducho návykové. Nie vždy si však chcete kúpiť celé balenie a na otestovanie kvality vám stačí aj vzorka.

Čítať ďalej
Montážne prípravky pre priemysel

Vizuálne príťažlivé veci ako figúrky alebo makety robia 3D tlači vynikajúci marketing. Existuje však mnoho oblastí, či už priemyslu alebo medicíny, ktoré nie sú na prvý pohľad také pútavé, no technológia 3d tlače ich podstatným spôsobom zmenila.

Čítať ďalej
Ako sa rodil Benjamin Button

Keď vyvíjate produkt, vytvárate si k nemu vzťah. Nie je to jednoduchá cesta a neexistuje jasný návod – ale ak na konci vidíte výsledok, ktorý zaujme širšie publikum, je to skvelý pocit. Nedávno sme mali možnosť zažiť tento scenár pri startupe Benjamin Button.

Čítať ďalej
3D tlač a sériová výroba

Jednou z našich hlavných činností ja aj sériová výroba 3D tlačou. Dnes 3D tlač nie len nástroj na prototypovanie ale plnohodnotným výrobným nástrojom.

Čítať ďalej