SK | EN
 

 

5 apríla, 2017

2 jarné projekty, ktoré vyšli na jednotku!

Aj keď sa zdá, že sme v posledných mesiacoch zaháľali a v práci si dali predjarný oddych, nie je to tak! V štúdiu sme mali toľko práce, že sme o všetkom, čo sa deje, ani nestihli písať na blog. Preto túto chybu dnes napravíme. V uplynulých mesiacoch sme okrem iných pracovali aj na dvoch skvelých projektoch pre Mister Horse štúdio a Viva Musica Grand Prix.

LEGO hlava pre Mister Horse

Keď za nami Mister Horse  prišli s návrhom preniesť ich ikonickú konskú hlavu do tlačenej 3D podoby, vedeli sme, že tento projekt bude super zábavný, pretože chalani mali jednu špeciálnu podmienku. A to, že ich konská hlava musí sedieť na postavičku LEGO panáčika!

3d tlac, mister horse hlava

Na začiatku teda vznikol unikátny 3D návrh z ruky nášho artistu Lukáša, ktorý pracoval s 2D podkladmi od Adama Šablu. Keď bol projekt v počítači a materiál vybratý prišla na rad samotná 3D tlač 10 kusov legohlavy. Po vytlačení boli všetky precízne očistené a ručne vymaľované do podoby, ktorú vidíte na fotkách.

3d tlac, mister horse hlava

3d tlac, lego hlava mister horse

Tak ako, šli by ste sa s Pánom Koníkom povoziť? 🙂

3d tlac, vysledna lego hlava pre Mister Horse

Sadrová busta Beethovena pre Viva Musica

Druhým zo spomínaných projektov bolo vytvorenie 6tich miniatúrnych búst legendárneho nemeckého skladateľa Beethovena, ktoré slúžili ako ocenenia na festivale hudby Viva Musica Grand Prix. Samotný návrh a dizajn prevedenia pochádza od firmy Skyform. My sme ruku k dielu priložili ich výrobou.

tvaroch, 3d tlac, sadrovy kompozit, viva musica grand prix

Ocenenie sa skladalo z troch častí. Podstavca veľkého 10x10x10cm z materiálu MDF, Beethovenov zo sadrového kompozitu a slnečných okuliarov vyrobených 3D tlačou detailného čierneho plastu. Podstavec a busta boli nastriekané nabielo a spolu s okuliarmi zlepené dokopy. Zlatou nálepkou Viva Musica Grand Prix, na podstavci spredu, sa celé dielko zafinišovalo.

viva musica grand prix, tvaroch, sadrovy kompozit

Beethoven je vyzbrojený do roku 2017 štýlovo, čo poviete?

viva musica grand prix, tvaroch, sadrovy kompozit