SK | EN
 

 

200 Tenisových Rakiet

26 augusta, 2016

200 rakiet pre Tenisové múzeum

Jedným z našich cieľov je nájsť riešenie výroby pre akúkoľvek požiadavku zákazníka. To, že v našom výrobnom portfóliu okrem 3D tlače disponujeme aj inými konvenčnejšími technológiami, ste možno doteraz ani netušili. CNC frézovanie je nevyhnutou súčasťou digitálnej fabrikácie, hlavne ak sa jedná o drevo. Tento vďačný materiál bol použitý aj pri výrobe malých tenisových rakiet, pre čerstvo otvorené Tenisové múzeum na Gagarinovej ulici v Bratislave.

tennis-racket-wood-cnc-frezovanie-dreva-tvaroch-06

tennis-racket-wood-cnc-frezovanie-dreva-tvaroch-01
Keďže sme chceli nadviazať na tradíciu výroby drevených tenisových rakiet spred niekoľkých desaťročí, frézovanie bolo najlogickejšou a najvhodnejšou voľbou. Tieto skoro 30cm dlhé repliky historických rakiet sme získali z 10mm hrubej bukovej preglejky. Po ich vyrezaní sa ručne vyvŕtali diery na upevnenie výpletu modernej oranžovej farby. Ten oživil ich tradičný vzhľad a dodal im nádych súčasnosti.

tennis-racket-wood-cnc-frezovanie-dreva-tvaroch-08 tennis-racket-wood-cnc-frezovanie-dreva-tvaroch-07
Všetkých 200 kusov potom putovalo na otvárací ceremoniál, kde ich ako spomienkové predmety darovali špeciálnym prvým návštevníkom múzea. To je okrem viac ako tisícky vystavených exponátov označované ako jediné svojho druhu v strednej a východnej Európe. Jeho majiteľ Igor Kucej je zapísaný v Guinessovej knihe rekordov ako držiteľ najväčšieho počtu drevených tenisových rakiet. Každý exemplár minirakety je preto na jeho počesť označený nápisom Guiness World Records – Officially Amazing.

tennis-racket-wood-cnc-frezovanie-dreva-tvaroch-02 tennis-racket-wood-cnc-frezovanie-dreva-tvaroch-03tennis-racket-wood-cnc-frezovanie-dreva-tvaroch-05 tennis-racket-wood-cnc-frezovanie-dreva-tvaroch-04