SK | EN
 

 

10 decembra, 2017

Ako sa rodil Benjamin Button

Keď vyvíjate produkt, vytvárate si k nemu vzťah. Nie je to jednoduchá cesta a neexistuje jasný návod – ale ak na konci vidíte výsledok, ktorý zaujme širšie publikum, je to skvelý pocit. Nedávno sme mali možnosť zažiť tento scenár pri startupe Benjamin Button.

Projekt, ktorý ste mohli vidieť na slovenských StartupAwards, crowdfundingovej platforme Kickstarter, Mashable či v iných médiách, sa točil okolo inteligentnej a nositeľnej videokamery pre deti a rodičov.

Názov, odvodený od názvu poviedky F.S. Fitzgeralda a známeho filmu s Bradom Pittom, vystihuje dizajn aj podstatu produktu – zachytávanie spomienok a cestovanie v čase. Benjamin Button je videokamera, ktorá zachytáva všetky dôležité momenty detstva a rodinného života. Spomienky, ktoré chcete prežiť, nie natáčať. Momenty, o ktoré nechcete prísť.

benjamin-button-product-3

 

Našou úlohou pri vzorovaní bolo zvoliť správny materiál a zabezpečiť tlač casingu kamery. Pri prototypovaní boli použité dve technológie a tri materiály. FDM technológia a materiál Z-ULTRAT pre rýchle overenie tvaru a funkčnosti produktu. Výhodou technológie Z-ULTRAT je už jej spomenutá rýchlosť a cenová dostupnosť.

 

bb-making-of

V druhej fáze, keď bol dizajn ujasnený, využila sa technológia SLA a materiály ABS-like, a transparetný detailný plast. Cieľom bolo vytvoriť, čo najvernejšie dizajnérske mockup-y, ktoré by sa podobali finálnemu produktu, a ktoré by slúžili ako testovacie nástroje na získavanie spätnej väzby od potenciálnych zákazníkov.
benjamin-button-product-9

Prierez vývojom Benjamina Buttona

ABS-like materiál má oproti štandardnému detailnému plastu, okrem hladkého povrchu aj lepšie mechanické vlastnosti. Po očistení a ďalšej povrchovej úprave (brúsenie, tmelenie, striekanie) bol tím projektu Benjamin button schopný upraviť naše výtlačky do formy nerozoznateľnej od reálneho výrobku.

IMG_6091

ABS-like a transparetný detailný plast ešte bez očistenia od supportov

 

colors

Buttony pripravené pre malých testerov

 

exploded-viewbenjamin-button-product-1

Deťi sa s Benjaminom skamarátili

fotky detí Zuzka Gavulová

 

Pre nás je vyvíjanie produktu vzdy nieco nove, ine, pri com sa nidkdy nenudime.
A to nas presne bavi!