SK | EN
 

 

26 septembra, 2014

Hlava na ventil

Náš prvý workshop a hneď na Bratislava Design Week 2014! V stredu 24.9. sme v cafe Berlinke (Slovenská Národná Galéria) vrámci vznikajúceho prvého Fab Labu v Bratislave organizovali workshop zameraný na 3D skenovanie a 3D tlač.

fabl8

Nazvali sme ho trochu provokatívne Hlava na ventil a jeho cieľom bolo previesť účastníkov 3D skenovaním osôb pomocou Kinectu, a oboznámiť ich so základnými princípmi 3D tlače. Bol koncipovaný tak, aby ho zvládol aj ten, kto nemal žiadne skúsenosti s prácou v CAD programoch alebo skenovaním. Cieľom je vytvoriť “ventil na hlavu”, ktorý si navrhne každý z účastníkov na základe naskenovaných dát vlastnej hlavy, a vyrobí svoju 3D selfie čapičku na ventil duše bicykla.

Vedený bol Matejom Korytárom a asistoval mu Igor Benko, ktorý zabezpečoval hlavne následnú tlač na Makerbote. Každý účastník si mal so sebou doniesť vlastný notebook s nainštalovanou free verziou Skanectu (pre prácu s kinectom) a Rhinoceros (pre úpravu 3D dát). Na začiatku boli síce nejaké problémy s fungovaním kinectu na windowsoch ale potom sa to rozbehlo a s výsledkom sme boli spokojní nie len my ale aj zúčastnené hlavy.

foto Eva Benková

fabl10fabl11 fabl15 fabl18 fabl19 fabl20

fabl3