SK | EN
 

 

makeshift 3d tlac

2 mája, 2013

Prednášali sme a modelovali „na kolene“.

Posledný aprílový víkend sa na Fakulte architektúry uskutočnila veľmi príjemná akcia – workshop #makeshift v rámci projektu crafts.sk. V komornej atmosfére 3D ateliéru tu prebehla séria prednášok spojená s workshopom.

Pomenovanie „na kolene“, odvodené z anglickej frázy „To do a makeshift job“, v tomto význame reprezentuje činnosť vykonávanú s nadšením a zápalom pre vec.

Zúčastneným sme porozprávali o 3D prototypingu a v nedeľu sme im predstavili náš nový nástroj na výrobu vlastných 3D návrhov. Ide o virtuálny hrnčiarsky kruh. Každý si na ňom môže jednoducho navrhnúť výtvor z keramiky alebo iných materiálov. Niektoré návrhy prítomných boli zhmotnené spoločnosťou AcademyX, ktorá počas workshopu oboznámila študentov s možnosťami a obmedzeniami tlačiarne EASY3DMAKER.

Cieľom udalosti bolo priblížiť možnosti využitia 3D tlače a nástroje využívané na tvorbu návrhov. Na výsledky workshopu sa môžete tešiť 9. mája v galérii UĽUV. Veríme, že na podobných akciách sa budeme zúčastňovať aj v budúcnosti a prispievať tak k rozširovaniu povedomia o 3D tlači a jej nevyčerpateľných možnostiach.

makeshift1makeshift2makeshift3