SK | EN
 

 

ikea lampshade 3d tlac printing

25 marca, 2013

Tienidlo IKEA

Potreboval nové IKEA svietidlo a tak si navrhol vlastné. Asi tak by sa dalo zhrnúť to, čo spravil kanadský dizajnér Samuel N. Bernier.

Všetko začalo tým, keď sa nasťahoval do nového bytu. Okrem iných vecí tu majiteľ zanechal uprostred obývacej izby aj veľké svietidlo, ktoré vyzeralo ako dlhý rybársky prút, na konci ktorého visel veľký papierový oblak. Tienidlo lampy bolo na viacerých miestach potrhané a držala ho pokope iba lepiaca páska. Navyše táto veľká ohava iba zavadzala a neustále si len do nej búchal hlavu.

Jedného dňa sa teda rozhodol, že skoncuje s týmto nešťastím a kúpi si nové svietidlo. Počas vyberania na stránke IKEA zistil, že ponúkané svietidlá sú buď príliš drahé alebo škaredé a najbližšia predajňa bola minimálne hodinu cesty busom. To bolo akurát dosť dôvodov na to, aby si Samuel navrhol vlastné. Nezostalo to samozrejme pri jednom ale navrhol si ich rovno 12. Za svoje návrhy sa mladý dizajnér nemusí vôbec hanbiť a niektoré by mohla IKEA pokojne zaradiť do svojich produktov.

Ak sa aj tebe nepáčia veci okolo teba, sú nudné alebo nepraktické a máš pocit, že by sa dali spraviť lepšie a krajšie len smelo do toho. Radi ti v tom pomôžeme.

IKEA-lampshade_10

IKEA-lampshade_01 IKEA-lampshade_02 IKEA-lampshade_03 IKEA-lampshade_04 IKEA-lampshade_05 IKEA-lampshade_06 IKEA-lampshade_08 IKEA-lampshade_09

Zdroj: coroflot.com