SK | EN
 

 

windows 8 Builder 3D tlac

19 novembra, 2013

Windows 8.1 – kamarát 3D tlačiarní

Windows 8 je veľký skok vo vývoji tohoto OS, ktorý priniesol nevyhnutné zmeny a tie pokračujú aj v novej verzii Windows 8.1. Nás teší, že jednou zo zmien je aj natívna podpora 3D tlače.V Microsofte už asi dlhšiu dobu asi cítili, že ak chcú držať krok s novými trendmi, tak musia svoj OS radikálne prestavať. To vyvolalo u niektorých odmietnutie a naopak u niektorých nadšenie. Okrem nového metro dizajnu sú to aj technologické zmeny ako jednoduchšia práca s 3D tlačiarňou.

Hlavnými zmenami, ktoré Windows 8.1 priniesol

  • Softvérová podpora najväčších výrobcov 3D tlačiarní ako Stratasys a 3D Systems. Jednoduchšia obsluha a komunikácia so zariadením. Vytvorenie podobne jednoduchého rozhrania ako je to pri klasických tlačiarniach.
  • Jednoduchá aplikácia 3D Builder, ktorá je vynikajúcim začiatkom pre zoznámenie sa s 3D tlačou. Nedokáže toho naozaj veľa ale je to do určitej miery zámer výrobcov neodradiť užívateľov hneď zbytočnou zložitosťou. Dovolí vám nahrať si svoj model, zväčšiť ho alebo zmenšiť, otáčať a posúvať v priestore. Nie je to profesionálny softvér na prácu s 3D modelmi ale je to určite prísľub do budúcnosti, na ktorom sa dá stavať.

win8-2

win8-3

To, že to myslia v Microsofte s 3D tlačou naozaj vážne, je aj fakt, že na ich stránke si môžete kúpiť najpredávanejšiu domácu 3D tlačiareň Makerbot. Je vidieť, že sa snažia do toho šliapať naplno, aby im neušiel vlak ako to bolo v prípade smartfónov.

Zdroj: PC World | 3ders